Workshops

In het najaar worden onderstaande workshops weer gepland.

Wil je een workshop met je bedrijf of vriendengroep volgen? Ook dat is mogelijk, zie de Bedrijfsyoga pagina.

Yoga psoas
Workshop 2 uur, wordt in het najaar gepland

Psoas, de spier van de ziel

Diep in ons lichaam ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. Niet voor niets wordt de psoas de zetel van onze ziel genoemd; de plek waar onze emoties worden opgeslagen. (Bron: Liz Koch - Psoas, de spier van de ziel).

De psoas is dus veel meer dan "gewoon" een spier. Stress en emotie worden in deze spier opgeslagen met een verkrampte of verkorte psoas tot gevolg wat tot een reeks aan klachten kan leiden, ook elders in het lichaam. Ik neem jullie graag mee op reis hoe je deze spier kunt ontspannen en zo deze stress los kunt laten.

In deze XL les vertel ik kort wat over de psoas en opgeslagen emotie. Uiteraard gaan we vooral aan de slag: we gaan oefeningen doen om de psoas te ontspannen en ruimte te geven. Ook krijg je handvatten om hier thuis mee aan de slag te gaan.

De kosten van deze les zijn € 30,00.
Je kunt de les boeken in Momoyoga.

sand, lily and spa stones in zen garden
Workshop 2 uur, wordt in het najaar gepland

Pranayama, adembewustzijn

Ben jij je bewust van je adem?
Ademen doe je (gelukkig) grotendeels onbewust, maar je kunt ook bewust ademen. Een bewuste adem geeft je ruimte, helpt je beter afvalstoffen af te voeren en kan rust en ontspanning geven.
Bewust ademen kan je ook energie geven (prana betekent levensenergie) en je dichter bij jezelf brengen, even uit je hoofd gaan en in je lijf.

In deze XL les gaan we onderzoeken hoe het met onze adem is en verschillende ademtechnieken oefenen. Er is natuurlijk ook ruimte voor wat beweging en een ontspanning aan het eind van de les.

De XL les is voor iedereen geschikt, ook als je geen yogales volgt bij Dru Yoga Heerhugowaard.
De kosten zijn € 30,00.

Aanmelden voor de workshop kan via Momoyoga.

relax
Workshop 2 uur, wordt in het najaar gepland

De nervus vagus, breng je zenuwstelsel tot rust

De nervus vagus is de 'tiende hersenzenuw'. Het is de belangrijkste parasympatische zenuw van ons autonome zenuwstelsel en de zenuw speelt een belangrijke rol bij ontspannen en herstellen.

Als de nervus vagus niet actief genoeg is, kan dit leiden tot o.a. spanningsklachten, hoofdpijn, nek/schouderklachten, darmklachten en rugklachten.

In deze les vertel ik je meer over deze belangrijke zenuw en doen we oefeningen om de nervus vagus te activeren en je te helpen ontspannen.

De kosten van deze XL les zijn € 30,00.

Aanmelden voor de workshop kan via Momoyoga.

chakra-1063278_640
Workshop 2 uur, wordt in het najaar gepland

(Hoog)sensitiviteit, hoe blijf je in je eigen energie

Ken je dat, dat je overweldigd wordt door een situatie of dat je na een dag winkelen ontzettend moe bent? Dat je altijd voor iedereen klaar staat en dat zo logisch vindt dat je al ja zegt voordat je bedacht hebt of het voor jezelf wel handig is?
Hoogsensitieve mensen (HSP-ers) zijn afgestemd op hun omgeving en voelen daardoor sneller wat een ander nodig heeft. Maar daardoor zijn ze ook extra gevoelig voor prikkels, emoties van anderen en indrukken.
In deze XL les deel ik mijn eigen ervaring als HSP-er en geef je tips om meer bij jezelf te blijven en je energieveld op te schonen. Ook doen we aardende yoga-oefeningen en technieken uit de kinesiologie. We eindigen de les met een ontspanning.

De kosten van deze workshop zijn € 30,00. Iedereen kan meedoen, ook als je nog geen ervaring met yoga hebt.
Je kunt de les boeken in Momoyoga.

Je kunt je workshop ook direct boeken in het online lesrooster:

Contactgegevens

Dru Yoga Heerhugowaard

Zakenstation unit 239

Stationsplein 99

1703 WE  Heerhugowaard

Tel: 06-51875094

Email: info@druyogaheerhugowaard.nl