Dru Yoga

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd en is een zachte, vloeiende vorm van yoga.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende yogalessen die worden aangeboden bij Dru Yoga Heerhugowaard.
Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Meer informatie over: Lestijden        Prijzen        Praktische informatie    Algemene voorwaarden en huisregels

Dru Yoga Groepslessen

Deze lessen bestaan uit een aantal onderdelen: eerst een activatie (opwarming), daarna volgen vloeiende series en/of houdingen, ademhalingsoefeningen of meditatie en de les eindigt met een diepe ontspanning.
Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen met de yogales: veel oefeningen kunnen aangepast worden, zodat ook mensen met fysieke klachten mee kunnen doen.

In de gevorderden les gaan we wat verder met de houdingen en series. In deze les wordt verondersteld dat je de Dru Yoga basis houdingen kent, richtlijn hierbij is dat je al minimaal 1 jaar Dru Yoga les hebt gevolgd.

Dru Yoga en Meditatie

Deze lessen zijn wat zachter dan de Dru Yoga lessen. Er wordt naast rustige yoga series veel aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken. Deze lessen zijn ook prima geschikt om zittend op een stoel uit te voeren.

Dru Yoga Gezonde Rug

In deze les gaan we aan de slag met oefeningen die de rug sterker en soepeler maken en spanning uit het nek- en schoudergebied loslaten.

Dru Yoga Restorative (voorheen: Dru Yoga met extra aandacht)

In deze les worden de houdingen en series zachter gemaakt dan in de reguliere yogales. De nadruk ligt op ontspanning en het herstellend vermogen van het lichaam. Voor deze lessen haal ik naast de Dru Yoga ook inspiratie uit de restorative (herstellende) yoga.
In de restorative yoga worden de houdingen veelal liggend uitgevoerd, ondersteund door “props” (hulpmiddelen), zoals bolsters, kussens, dekens en blokken. Zo kan het lichaam ontspannen en herstellen en kun je genieten van de voordelen van yoga zonder dat dit belastend is voor het lichaam.

Deze les is o.a. geschikt voor mensen met een chronische aandoening (bijv. reuma of MS), weinig energie (bijv. burn out) maar ook als je herstellende bent van een operatie of blessure of als je in een periode zit waarin je even wat meer rust en ontspanning nodig hebt.

Yoga privéles

De individuele lessen worden afgestemd op de behoefte van de klant. Hierdoor kunnen we samen werken aan wat voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld het zoeken naar ontspanning of het helpen verminderen van rugklachten.

Bedrijfsyoga

Dru Yoga Heerhugowaard kan bij uw bedrijf yogalessen verzorgen voor uw werknemers.

Workshops

Ik kan een yoga workshop verzorgen voor uw bedrijf, vriendengroep of ander gezelschap. Het programma wordt in overleg vastgesteld.